Seinabo Sey - Sweet Life

Sofie Andersson 00:00 4 Jun 2021
När Seinabo Sey var yngre kunde hon ibland bryta ut i sång enbart för att det var omöjligt att hålla rösten inne. Reaktionerna var fåordade, effekten var redan då trollbindande och fick omgivningen att tystna och iaktta. Seinabo Seys rika, djupa, fylliga och vibrerande stämma är betryggande även i dem mest oroliga av stunder. Allt det vill hon också förmedla i sin nya EP.

Sweet Life ett fyra låtar långt verk, samtiidgt som det är en lovsång till tryggheten, lugnet och känslan av att vara tillfreds. Inspirerad av de inre reflektioner som pandemin tvingade Sey in i och TLC trions Waterfall var ambitionen att skapa ett eget paradis för svarta tjejer, där inga problem eller bekymmer existerar. Mycket av EP:n kom till liv under en tid av svalkande bad, umgänge och god mat på Gotland. Ett liten oas, vars lätta vindbriser och bekymmerslösa stunder i kombinationen med hungrig kreativitet var tvunget att förmedlas i ljud. Om man lyssnar noga hör man vinden och det skvalpande vattnet omfamna Sweet Life som en lätt slöja. 

Det är svårt att låta bli att inte nicka med i varje ny ton och varje mjuk svängning. I de självbiografiska texterna förmedlar Seinabo Sey ord med distinktion och går på så sätt från klarhet till klarhet. Till skillnad från tidigare, där Sey främst skrivit ensam, började Sweet Life som fyra demos skrivna till henne av vännen Isak Alverus. Vilket gjorde hela den kreativa processen påfallande annorlunda. Seinabo Sey sammanförde flera talangfulla själar och beskriver det som att Sweet Life bland annat föddes ur den trygga vänskapen som skapades där. 

Trots att det varit flera fingrar med i spelet, märks det att viljan att förmedla Seinabo Sey rätt och ärligt varit stor. En jazzig self-love anthem som I’m Just A Mad (Bitch) lyckas vara lika kaxig som ödmjuk samtidigt som inspiration från Seys rötter i afrobeat musikens takter smyger sig fram i Sweet Life. Genom Seinabo Seys nya EP och naturväsen vaggas vi in i omgivningens metodiska och naturliga lunkande och allt som blir det bara blir.

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner