Seinabo Sey - For Maudo

camila astorga diaz 00:00 30 Mar 2015

Det är inspirerande i sin envishet att musiker överhuvudtaget vågar basera sina låtar på att rösten ska hålla. Det är inte heller särskilt förvånande att just Seinabo Seys röst gör det, hela EP:n igenom. 

Om man har hört henne sjunga tidigare så vet man att hon har sitt breda register vilandes tryggt i kroppen och att hennes röst passar exakt alla tonarter. Men det är precis när man tror att man fått grepp om hennes sätt att skapa musik som synthstämmorna plötsligt stiger upp ur nittiotalsdimmorna. Efter det möter Seinabo Sey kompromisslösa änglakörer. Det är chockerande vackert och teatraliskt men också fruktansvärt bitterljuvt. Budskapet är tydligt: detta är bara början. Seinabo Sey kommer otvivelaktigt att knocka en fullständigt framöver om hon bara får möjlighet.

Läs även: vår stora omslagsintervju med Seinabo Sey

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Smashing Pumpkins - Shiny and Oh So Bright, Vol. 1 / LP: No Past. No Future. No Sun

I mer än tio år nu har Billy Corgan med varierande framgång arbetat för ett pånyttfött The Smashing Pumpkins, men så här nära har han inte kommit på något av de många tidigare comebackförsöken, vare sig musikaliskt eller medlemsmässigt. Här finns både Jimmy Chamberlin och James Iha, och bara Jeff Schroeder på gitarr är ett avsteg från originalsättningen för 30 år sedan. Med slutmålet att åstadkomma en skiva som associerar tillbaka till deras storhetstid verkar de ha förhandlat sig förbi alla meningsskiljaktligheter. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!