Sator - Under The Radar

Patrik Forshage 05:00 25 Feb 2011

Även om de aldrig gjort ett officiellt avslut fanns det väl få människor som trodde att veteranbandet Sator fortfarande existerade. Infoga alltså valfritt skämt om PRO, rullstolar eller folkpension här, så att det är ur världen och vi kan ta oss an Under The Radar utifrån skivans förtjänster istället. För Sator anno 2011 visar inte bara livstecken utan sprudlande vitalitet. Den energi och ilska de attackerar sin pop med, och det är faktiskt just pop som är grunden i deras gitarrutbrott precis som vanligt, har inte mattats med åren. Tvärtom kippar hormonstinna pubertetsslynglar efter andan och tar betäckning när Sator trampar igång, och två enstaka feltramp in i klumpfotad metal är lätta att förlåta.
Skivbolag: 
Artist: 
2 Visa kommentarer (2)

Fler musikrecensioner

Diesel Park West — Let It Melt

Man stöter ihop med en kär gammal vän, en av de där som var bland de viktigaste men som helt försvunnit från radarn. ”Nämen! Det är ju du!” Och mot logikens alla lagar har båda tid för en fika eller en öl, just där och då! Så fantastiskt kul!

Alex Cameron — Miami Memory

Intelligens. I en tid när det offentliga samtalet styrs av utstuderat dumma twitterstormar i syfte att devalvera både sanning och logik är det nästan överväldigande att stöta ihop med någon som är lugn, resonabel och intelligent, och som inte bara är beredd att stå för alla de egenskaperna utan som dessutom samtidigt är underhållande sällskap. Någon som Alex Cameron. 

Pixies – Beneath the Eyrie

I sex år - från debuten 1987 och fram till sin splittring 1993 - var Pixies själva sinnebilden för amerikansk coolness. Vare sig de förde som mest oväsen eller maskerade de smartaste popsångerna med feedback och hög volym landade de rätt, och den sprakande relationen mellan Black Francis och Kim Deal antände konsekvent de precis rätta stubintrådarna.