R. Kelly - Black Panties

Carolina Oscarsson 00:00 10 Dec 2013

I första spåret på Black Panties sjunger R. Kelly att du ska göra det tills dina ben skakar. Det första vi får höra är alltså sexreferenser – nyskapande! Men de oerhört tilltalande soulbeaten förlåter den trötta texten. Till en början.

För några spår ner i det oerhört långa albumet skakar benen på riktigt. I avsky. De senaste minuterna har jag fått höra att han ska kasta pengar på en kvinna, äta hennes kön, slå hennes kön och döda hennes kön. Jag har fått höra att han ska äga det och att det inte finns någon återvändo efter att hon klätt av sig. Det är så fruktansvärt våldtäktsromantiserande att inget skönt beat kan täcka upp för det.

Det blir inte bra, inte en enda gång. Det är bara en ändlös spiral ner i den sexistiska avgrunden. Men det är inga problem om en man beter sig dåligt mot dig, säger Kelly paradoxalt nog, han ska se till att du blir behandlad som du förtjänar. Med detta album som referens är jag nu oerhört rädd å den multipelt omsjungna kvinnans vägnar.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.