R. Kelly - Black Panties

Carolina Oscarsson 00:00 10 Dec 2013

I första spåret på Black Panties sjunger R. Kelly att du ska göra det tills dina ben skakar. Det första vi får höra är alltså sexreferenser – nyskapande! Men de oerhört tilltalande soulbeaten förlåter den trötta texten. Till en början.

För några spår ner i det oerhört långa albumet skakar benen på riktigt. I avsky. De senaste minuterna har jag fått höra att han ska kasta pengar på en kvinna, äta hennes kön, slå hennes kön och döda hennes kön. Jag har fått höra att han ska äga det och att det inte finns någon återvändo efter att hon klätt av sig. Det är så fruktansvärt våldtäktsromantiserande att inget skönt beat kan täcka upp för det.

Det blir inte bra, inte en enda gång. Det är bara en ändlös spiral ner i den sexistiska avgrunden. Men det är inga problem om en man beter sig dåligt mot dig, säger Kelly paradoxalt nog, han ska se till att du blir behandlad som du förtjänar. Med detta album som referens är jag nu oerhört rädd å den multipelt omsjungna kvinnans vägnar.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig. 

The Flaming Lips - American Head

The Flaming Lips vägar äro outgrundliga, och har varit så i mer än 30 år. Men inför American Head sa ryktet att Wayne Coyne hade tagit sig i kragen och landat från sina astrala irrfärder i kosmos hos något som sades likna deras 20 år gamla främsta stund The Soft Bulletin. Tyvärr stämde inte det ryktet.