Petter - Samlar ut den

Nicholas Ringskog Ferrada-Noli 05:00 28 Dec 2010

En rappare som varken har humor, politisk ilska, poetisk glöd eller förmåga att få folk att dansa. Vad ska man med en sådan rappare till? Skicka honom till TV4:s lördagsmys och lansera honom som en hiphopartist för folk som hatar hiphop, så klart. En garanterad succé. Petter har hittat hem och är nu lika folklig som valium. Den enda ljuspunkten i denna skiva är hur sångmelodin och pianoslingan kontrasterar mot varandra i Stockholm i mitt hjärta.
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker.