Pet Shop Boys - Hotspot

Sophie Winberg 00:00 30 Jan 2020

Pet Shop Boys allra bästa musik har inte åldrats. Den är lika närvarande och levande nu som den var när den först släpptes. Min klass gjorde gymnasiearbeten till texten av West End Girls, och ingen skulle höja på ögonbrynen om den skulle spelas på dansgolvet i denna vår tid av 80tals-nostalgi.

Hotspot är bandets fjortonde album, och på den här plattan finns ingen West End Girls. Ingen Always on My Mind och ingen Domino Dancing. Inga av de tidlösa, drabbande hitsen som kommer leva för alltid.  Dock finns här en imponerande hunger för ett band i deras stadie av karriären. Här återfinns också några riktigt intressanta  melodier, och är det något jag är svag för så är det melodier. 

Band som Pet Shop Boys tävlar bara mot sig själva, och mot sin egen diskografi har de ingen chans. Det säger sig själv. Men jag blir ändå imponerad av band som lyckas vrida ut nya levande melodier, fortfarande trogna sitt specifika sound, på platta 14.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Tennis - Swimmer

Lagom till Alla hjärtans dag släpper Tennis sin mest romantiska platta hittills. Duon består av paret Alaina Moore och Patrick Riley, och tillsammans gör de moderna kärleksballader. Inspirationen är hämtad från amerikansk 70-tals rock och vår tidstypiska indiepop.