Orup - Född i november

Maja Bredberg 05:00 25 Nov 2010

Om någon tidigare har tvivlat vill jag ha sagt detta, Orup själv är faktiskt en helt okej textförfattare. Bra, rent av. När nu även Johan Kindes ord bidrar till att sammanfatta Orup på denna tillbakablickande skiva blir det, då och då, smått fantastisk. Musiken är tonsatt ångest, likt sista dansen på en halvsunkig folkpark i en avkrok någonstans i Sverige. Det går definitivt att hitta kärlek där, men det kräver en hel del alkohol. Förslagsvis Minttu.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker.