Northtale - Welcome to Paradise

Christoffer Bertzell 00:00 1 Aug 2019

När den svensk-amerikanska sammansättningen med gitarristen Bill Hudson (I am Morbid, ex.U.D.O m.fl.) i fronten presenterar sitt skötebarn Northtale är det power metal av ett klassiskt europeiskt snitt med nyanser från Yngwie Malmsteen och Symphony X. Det rivs av neoklassiska gitarrlicks till vänster och höger av virtuost snitt medan Christian Eriksson (ex. Twilight Force) levererar skönsjungande höga register, men tyvärr aldrig utan att det riktigt tänder till. Få refränger hänger kvar i minnet och formatet är något för standardiserat för att jag ska vilja snurra plattan en gång till. Tacksamt nog är det ingen konceptuell fantasy-dyrkan som annars är så överrepresenterat i denna genre. Intressantast blir det när Bill Hudson visar upp sin känsla för att skriva poppiga visor och smyckar med sin avsky för känslig internetkultur i verket Everyone’s A Star.

 
Skivbolag: 
Artist: 
1 Visa kommentarer (1)

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.