Necrophobic - Dawn of the Damned

Christoffer Bertzell 00:00 11 Oct 2020

Med 2018 års Mark of the Necrogram fick vi höra återkomsten av Necrophobic, som efter några förvirrade år av medlemsbyten och en skandal tog tillbaka äldre medlemmar och fann sitt unika sound igen.

Även om plattan går i samma spår är det tydligt att de har haft ett större detaljfokus i skapandet av detta nionde album. Gitarrerna bär på en starkare intensitet och tekniska nyanser, utan att tappa fokus. Solona är välkomponerade och får ett mer utrymme, vilket även gäller låtstrukturerna, då albumet är mer varierat än på tidigare plattor. En finslipning av deras sataniska death metal-hymner, där det stockholmska Sunlight-soundet mixas i harmoni med den göteborgska Fredman-känslan.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Houman Sebghati – Skuldsaneringen

Det senaste året har den gamla generationens svenska rappare försökt hänga på och pånyttföda sina egna sedan länge döda karriärer genom den nya explosionen av svensk hiphop. Exempelvis Linda Pira, Stress eller Lilla Namo. Men Houman Sebghati tillhör inte den gamla generationen, han är mycket äldre än så. Och Sebghati försöker inte hänga på någonting nytt, snarare tvärtom. 

Franska trion - Är det konstigt?

Franska trions elfte album Är det konstigt? kan inte få annat än högsta betyg. Trion är också aktuell som ett av husbanden i årets säsong av På spåret och frontas av pianisten, sångaren och poeten Matti Ollikainen.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!