Necrophobic - Dawn of the Damned

Christoffer Bertzell 00:00 11 Oct 2020

Med 2018 års Mark of the Necrogram fick vi höra återkomsten av Necrophobic, som efter några förvirrade år av medlemsbyten och en skandal tog tillbaka äldre medlemmar och fann sitt unika sound igen.

Även om plattan går i samma spår är det tydligt att de har haft ett större detaljfokus i skapandet av detta nionde album. Gitarrerna bär på en starkare intensitet och tekniska nyanser, utan att tappa fokus. Solona är välkomponerade och får ett mer utrymme, vilket även gäller låtstrukturerna, då albumet är mer varierat än på tidigare plattor. En finslipning av deras sataniska death metal-hymner, där det stockholmska Sunlight-soundet mixas i harmoni med den göteborgska Fredman-känslan.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Girlhood - Girlhood

Ryktet säger att Christian Pinchbeck och Tessa Cavanna, som tillsammans utgör musikduon Girlhood, spelar in, skriver och producerar sin musik på en kanalbåt förtöjd vid Notting Hill i London. Pinchbeck har sedan länge ägnat sig åt musikskapande på sin kanalbåt och en dag i sorlet av förbigående utmärkte sig en röst extra mycket. Sjungandes och strosandes hade Tessa Cavanna fångat Christian Pinchbeck uppmärksamhet, och på den vägen är det.