Napalm Death - Throes of Joy in the Jaws of Defeatism

Christoffer Bertzell 00:00 22 Sep 2020

Få band har så perfekt kombinerat det kaotiska punkursinnet i grindcore med precisionen och aggressionen i death metal som brittiska Napalm Death. Att bandet snart är inne på sitt 30:e år men fortfarande visar inga tecken som helst på att sakta ner, utan snarare tvärtom, gör mig full av förundran.

I dessa tider av extrem politisk polarisering frodas ett band som Napalm Death. De musikaliska uttrycken för ilska och frustration blir ett frigörande språkrör, vilket mycket väl kan vara anledning till varför kvartetten får till en sådan variationsrik fullträff av crustiga grooves, attackerande getingriff och thrashigt tugg smyckat med Barney Greenways sinnessjuka vrålande stämband.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Girlhood - Girlhood

Ryktet säger att Christian Pinchbeck och Tessa Cavanna, som tillsammans utgör musikduon Girlhood, spelar in, skriver och producerar sin musik på en kanalbåt förtöjd vid Notting Hill i London. Pinchbeck har sedan länge ägnat sig åt musikskapande på sin kanalbåt och en dag i sorlet av förbigående utmärkte sig en röst extra mycket. Sjungandes och strosandes hade Tessa Cavanna fångat Christian Pinchbeck uppmärksamhet, och på den vägen är det. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!