Mumford & Sons - Delta

Tina Rosenfink 00:00 18 Nov 2018

Mumford & Sons nya skiva Delta låter precis som att bandet åkt till ett berg för att campa och jamma runt lägerelden, men berget är en kreddig studio i Los Angeles där en sliskig producent säger “amazing” till alla förslag. Det här låter som musik som spelas i väntrum, i en reklam för pensionssparande eller inför Coachella bland folk som inte förstår det problematiska i att appropriera nordamerikansk ursprungskultur. 

Mumford & Sons har gjort en oinspirerande skiva som beskrivs som storslaget elektroniskt arenasound, och det svartnar för mina ögon när jag tänker mig hur fruktansvärd långa och tråkiga deras konserter måste vara. Delta är opersonlig och utan någon djupare mening, eller såhär, musik behöver inte vara djupt och kreddigt men det behöver åtminstone beröra eller underhålla lite.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.