Mumford & Sons - Delta

Tina Rosenfink 00:00 18 Nov 2018

Mumford & Sons nya skiva Delta låter precis som att bandet åkt till ett berg för att campa och jamma runt lägerelden, men berget är en kreddig studio i Los Angeles där en sliskig producent säger “amazing” till alla förslag. Det här låter som musik som spelas i väntrum, i en reklam för pensionssparande eller inför Coachella bland folk som inte förstår det problematiska i att appropriera nordamerikansk ursprungskultur. 

Mumford & Sons har gjort en oinspirerande skiva som beskrivs som storslaget elektroniskt arenasound, och det svartnar för mina ögon när jag tänker mig hur fruktansvärd långa och tråkiga deras konserter måste vara. Delta är opersonlig och utan någon djupare mening, eller såhär, musik behöver inte vara djupt och kreddigt men det behöver åtminstone beröra eller underhålla lite.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Ladytron – Ladytron

Det har gått åtta år sedan Ladytron släppte sin senaste skiva, men det är ännu längre sedan de kändes relevanta och intressanta. De hade några bra år i början av 2000-talet, med album som 604 och Light & Magic, men därefter har de successivt skalat av syntlagren och istället rört sig mot softrocken och shoegazen. Det är möjligt att de med den här självbetitlade skivan vill markera något slags omstart eller nystart, men jag hoppas att Ladytron bara är peaken på en ganska tråkig fas och att de framöver kommer att ägna sig åt det digitala igen.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!