Moneybrother - Real Control

Patrik Forshage 06:14 15 Apr 2009

En gentlemannatjuv att älska. Nöjesguiden recenserar och intervjuar Moneybrother. Vi skiter i att än en gång rabbla upp de vanliga influenserna som Anders Wendin ständigt trycker upp i våra ansikten. För även om låtar som 6AM är uppenbara tributer, just den till Dexys, är den samtidigt en formidabel soulballad, och den här galanta gentlemannatjuven fortsätter förtjäna all vår kärlek för den fantastiska partypop han stjäl ihop.

Du sa i TV att ingen bryr sig om en femteplatta. Är det verkligen så illa?
- En bra skiva är en bra skiva. Men naturligtvis får man ha förståelse för att en artist är mer intressant vid sin andra än vid sin femte skiva. Alltså ur medial synvinkel. Men om man fortsätter erbjuda kvalitet så är man förstås alltid intressant ur en konstnärlig synvinkel.
Du skriver i pressmaterialet att det var viktigt att få tillbaka lekfullheten på det här albumet. Var tyckte du att du hade tappat bort den?
- Ett band fungerar lite som en snöboll när man sätter den i rullning. Ganska lätt att få att börja rulla, och omöjlig att få att byta riktning när den är igång. Bandet blev en maskin med bara ett mål. Och när jag stod på scen och drömde om något annat nådde vi inte dit. Mount Pleasure är en samling bra låtar, men speciellt lekfull är den inte. Jag menar inte att jag vill göra musik med glimten i ögat, men musik som sticker iväg åt oväntade håll.
Var ska jag satsa min sista tvåhundring, på din skiva eller på några burkar av din tomatsoppa?
- Det är dina pengar. Du får bestämma.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner