Moiré – No Future

Sara Berg 00:00 18 Feb 2017

Londonproducenten Moiré har döpt sitt andra album till No Future som ett slags omen eller en trendspaning. Titeln betyder helt enkelt att detta är vad vi har att vänta oss om vi fortsätter med dagens maktmissbruk, högerpopulistiska tendenser och allmänna slapphet kring viktiga frågor. Även låtarna är mörka och olycksbådande, med såväl dunkla och dunkande som spetsiga ljudeffekter vilka hade kunnat upplevas störande i en annan kontext, men som här snarast för tankarna till Berlintechno eller industrilokalsrave. Casual är en blinkning till Factory Floors Turn it Up medan Opium för tankarna till Super Mario. Basen är genomgående tung och intim, nästan som hjärtslag, och om vi alla ska dö så är detta i alla fall ett snyggt soundtrack.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.