Moiré – No Future

Sara Berg 00:00 18 Feb 2017

Londonproducenten Moiré har döpt sitt andra album till No Future som ett slags omen eller en trendspaning. Titeln betyder helt enkelt att detta är vad vi har att vänta oss om vi fortsätter med dagens maktmissbruk, högerpopulistiska tendenser och allmänna slapphet kring viktiga frågor. Även låtarna är mörka och olycksbådande, med såväl dunkla och dunkande som spetsiga ljudeffekter vilka hade kunnat upplevas störande i en annan kontext, men som här snarast för tankarna till Berlintechno eller industrilokalsrave. Casual är en blinkning till Factory Floors Turn it Up medan Opium för tankarna till Super Mario. Basen är genomgående tung och intim, nästan som hjärtslag, och om vi alla ska dö så är detta i alla fall ett snyggt soundtrack.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.