Meek Mill - Dreams Worth More Than Money

Adam Jansson 00:43 13 Jul 2015

Flera ur den nya generationens mummelrappare klär väl i Metro Boomin och andra likasinnade producenters långsamma släpighet. Till Meek Mills adrenalinstinna aggressivitet känns det däremot som ett mindre bra komplement. Därför är det gästande Future som gör tillbakalutat rungande Jump Out The Face till ett av de mer framträdande spåren på det i allmänhet ganska förutsägbara albumet. Som väntat  är det skryt- och gangsterraps som dominerar. Inte ens på duetten med Nicki Minaj, Bad For You, vågar Meek Mill bli lite sentimental. Den enda riktiga höjdpunkten är aviga Classic, med ett så hårt och skruvat Bangladesh-beat att till och med Swizz Beatz ad-libs känns överkomliga. 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Dodie – Build a Problem

Dodie är en sån artist som jag värjt mig ifrån att lyssna på. Kanske för att hon påminner mig om 2017, när jag ville bli instagram-aktivist och lyssnade på Ocean Eyes av Billie Eilish på repeat. Visserligen är hennes debutalbum Build a Problem både välproducerat och fyllt av vackra låtar, men samtidigt känns det som att hon spelar det säkert (dvs tråkigt). Dessutom kan jag inte släppa känslan av att hon vill vara en snäll Billie Eilish. 

Van Morrison - Latest Record Project Volume I

Jag minns än i dag första gången jag hörde Brown Eyed Girl. Bilradion spelade “tjalala” och det kändes omöjligt för mig att inte nicka i takt med huvudet. Då var jag bara drygt tio år gammal, men sedan dess har jag haft en svag punkt för soul-doktorn Van Morrison.

Sara Wohlin Zerpe – Gör det nu

Jag blir alltid patriotisk när det kommer till norrländsk pop. Vare sig det är Säkert, Katohjärta Honungsvägen eller Duschpalatset. Ber om ursäkt för min Umeå–centrism, finns så mycket mer också! Till exempel norrbottniska Sara Wohlin Zerpe som nu EP-debuterar med Gör det nu. Det är en fin samling med svensk indiepop som alla som gillar det Annika Norlin gör bör lyssna på.