Mavrick — Atlantis

Natasha Azarmi 00:00 9 Oct 2016

Innerbörden av engelskans “maverick” är att vara originell, att vara någon som sätter trender. Oavsett om det var tanken när Marcus Sennewald valde sitt alias Mavrick, eller om det var en fullkomlig slump, så har han träffat rätt. Det är pop, men inte slätstruken sådan. Den är soulfylld, känslosam och täcker de viktigaste av ämnen.  

Och på de sex spår som utgör Atlantis lyckas Mavrick täcka det allra mesta. Från polisbrutalitet till nedgångna förhållanden och ångest. Texterna är skickligt inslagna i bas och beats, eller ibland bara ett tårdrypande piano. Till sin hjälp har han en lika skicklig kör som intensifierar varje budskap och ord. Men skickligast av alla är just Mavrick vars originalitet är få förunnat svensk popmusik.  

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

James Dean Bradfield - Even in Exile

Manic Street Preachers-frontmannen James Dean Bradfield är aktuell med en soloskiva som är politiskt laddad i sin stillsamhet. Even in Exile är till stor del inspirerad av den chilenska sångaren och politiska aktivisten Victor Jara, vars liv fick ett mycket tragiskt slut 1973 i samband med militärkuppen i Chile.

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.