Matthew Dear – Bunny

Sara Berg 00:00 16 Oct 2018

Man måste inte leta jättenoga för att hitta såväl Panda Bears bodypop och LA Priests drömgnäll som Joy Divisions mörker och John Maus kaos på Matthew Dears Bunny. Den är en fin samling referenser, som förvandlats till en ändå egen och bitvis riktigt bra skiva. Framför allt de tre på varandra följande spåren EchoModafinil Blues och What You Don't Know är riktigt bra. En blandning mellan en trulig Kurt Cobain i ett spökhus, glittrigt slingrande rymdeufori och en framtuffande Beck på gränsen till baktakt. Låtarna är genomgående väldigt olika sinsemellan, men inte besvärande spretiga. Tråkigast är när det blir för mycket stillastående rock och americana, eller när Tegan and Sara gör hitlistepop av två spår. Albumtiteln återkommer dessutom i två av låttitlarna, vilket är skojigt, men det är oklart om det handlar om en riktig kanin eller om det bara är ett smeknamn.

Skivbolag: 
Artist: 
2 Visa kommentarer (2)

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.