Mark Mulcahy — The Gus

Patrik Forshage 00:00 7 Jun 2019

Sedan återkomsten 2013 - efter mer än 15 år utan större åthävor alls - har Mark Mulcahy fortsatt lika överväldigande som när han ”försvann”. Med ett låtskrivande som är häpnadsväckande gediget och en sångröst med en mäktig auktoritet är det inte konstigt att alla R.E.M.-lyssnare som på den tiden kom i kontakt med hans melodiska gitarrindie i Miracle Legion prompt utsåg dem till sitt nya favoritband. 

Så fort man hör en förträfflig liten vemodig poppärla som Daisy Marie här förstår man också kopplingen till The National bekänt sig till hans fanskara, och J Mascis tackar glatt ja till ett gästinhopp i What If I Go Off with Bob, som tack vare det exploderar i en av skivans larmigare stunder. 

Skivans övriga låtar håller samma skyhöga kvalitet, med ödmjukt historieberättande och gedigna och tidlösa melodier. Lika stark är Mark Mulcahys sång, från den sorgsna duetten med Rain Phoenix i Wicked World via lekfull falsett via strålande stämsång i Later for the Box till auktoritärt berättande i Mr. Bell, skriven ur en Trump-supporters perspektiv. Tillsammans är det fruktansvärt starkt.

Skivbolag: 
Artist: 
1 Visa kommentarer (1)

Fler musikrecensioner

Madonna - Madame X

Madonnas påverkan på modern pop bör inte underskattas. Jag blastar lika gärna Like A Prayer på högsta volym i bilen som vem som helst, 30 år efter att låten först släpptes. Men det finns också något så ängsligt med hennes person, som snarare styrt bilden jag har av artisten.