Maia Hirasawa - What I Saw

Sara-Märta Höglund 00:30 23 Apr 2013

 

Det är fyra år sen Maia Hirasawas förra skiva släpptes och mycket har hänt sedan dess. Bland annat har Hirasawa byggt artistkarriär i Japan. När hon befann sig i Tokyo 2011 hände plötsligt det som inte fick hända. Den kraftfulla jordbävningen, och tsunamin som följde, slog städer och byar i spillror och ett stort antal människor omkom. What I Saw är sprungen ur ett behov av att skriva av sig, och det känns. Enligt Hirasawa själv handlar det om det stora i livet, och förutom att skivan självklart präglats av katastrofen så handlar det om ”den stora kravlösa kärleken”. Eftersom ”kravlös” och ”kärlek” som bekant är varandras motsatser blir det en ganska obekväm resa. Även om det låter melodiskt och finstämt finns ett frustrerat driv någonstans där under och texterna vobblar fram mellan mörker, hopp och förtröstan.  Sammantaget är What I Saw en utmärkt samling av hjärtat-utanpå-västen-pop. 

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!