Madi Banja - Hunger

Morgan Storesund Skarin 01:01 11 Sep 2020

Det är skönt att höra Madi Banja där han hör hemma. Omfamnad av Vito Grassos superslicka produktion.

Den nya ep:n Hunger har övergivit de beachbetonade dansbeatsen från Välsignelsen. Beatsen är faktiskt borta helt och hållet. Den här gången verkar Grasso istället fått instruktioner om att rikta sin blick mot resten av hiphopsverige. Vi känner exempelvis igen den fingerspelade gitarren på Jjc. Den har vi hört så många gånger förut på Straynanés och den nya generationens produktioner. 

Men även om man kan sakna Banja och Grassos kombination av trap och mer dansanta influenser, så känns steget mot hiphop rimligt. Ingen vill ha en ny Inga problem. Och Banja hittar mer rätt med sin hiphop här än tidigare. Innan kunde sångaren kännas lite vilsen när han behövde sjunga över trap. Men nu är det inga problem.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Finntroll - Vredesvävd

Dessa finska tokar är nu inne på sitt sjunde album med trolska texter på svenska. Musikaliskt rör bandet sig fortfarande i en folkmusikalisk grund med en stor del insprängd humor. Samtidigt har bandet maxat inspirationen från extrem symfonisk metal som gränsar till den black metal vi bekantade oss med i slutet av 90-talet. 

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig.