Lunchbox - After School Special

Love Carbin 00:00 27 Oct 2020

Bandet Lunchbox består av Tim Brown och Donna McKean (plus diverse trummisar), som har gjort musik i sin källare i två årtionden. Musiken är enligt dem inspirerad av radiomusik från 60 och 70-talet, punk, TV-serie intron, och C86. Efter en förvirrad googling lärde jag mig att C86 först var ett samlingsalbum med brittisk 80-talsindie, som senare kom att beteckna en slags munter indiepop med mycket gitarrer och glada melodier. Den beskrivningen fungerar väl på Lunchbox. 

Deras nya album After School Special karaktäriseras av gitarrerna och trummorna, med mycket energi. Men också av blåset och vintagesyntar i bakgrunden. Jag tänker också att det låter som Stereolab fast utan att vara pretentiöst. Det känns genuint, och skaparglädjen hörs tydligt. Däremot låter det inte nytt, mycket av musiken har gjorts förr. Men det gör mig ingenting, för Lunchbox gör det så bra!

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nomad – Blåser på stormen

Nomad har sedan tidigare gjort sig ett namn på battle rap-scenen i Sverige. Där rappare tävlar genom att leverera dissar mot varandra inför en publik. Och det märks att det är just därifrån den skånska rapparen kommer. Hans debutalbum lägger stort fokus på texterna och hur de levereras.

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.