Lamix - Ingen som hör

Armani Maleh 00:00 17 Feb 2018

Jag är inte den enda som är fullkomligt imponerad och blown away av Lamix framgång. Debutsingeln Hey Baby släpptes juni 2017 och sedan dess har han vunnit Framtidens Artist på P3 Guld och blivit grammisnominerad för remixen på ovanämnda singel. Nu är han här med sin första EP, endast ett år efter att han började spela in låtar.

20-åringens debut innehåller sju fulländade spår, och att lyssna på dem känns lite som att läsa hans dagbok. Vi får höra både hoppfulla kärlekslåtar och mörka texter om hans tuffa uppväxt. Titelspåret är brutalt ärligt där Lamix vittnar om hur hårt han kämpat genom livet och hur ensamheten ibland är det rätta valet.

Lamix var mitt ledmotiv hela förra sommaren, och ärligt talat så skulle jag inte klaga om han blir det i år igen.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Kamasi Washington - Heaven and Earth

Med sin musikaliska nyfikenhet, bredd och briljans finns få samtida musiken lika spännande, lika akut angelägna som Kamasi Washington. Och med sin bakgrund hos Kendrick Lamar, sina mäktiga kaftaner och missionen att vända sig till en otålig Spotifygeneration med mäktiga temaalbum fulla av tio minuter långa improviserade jazzstycken är han så hipp att det gör ont. 

The Orb – No Sounds are Out of Bounds

Engelska The Orb brukar utnämnas till grundarna av ambient house, det vill säga den genre som ofta, lite nedsättande, kallas för hissmusik. Chill, loungig electro, med sampliga konstmusikinslag, naturljudsingredienser och en slött lunkande känsla. Men idag gör Alex Paterson, bandets enda permanenta medlem sedan starten för trettio år sen, inte direkt något vare sig revolutionerande eller nyskapande. På den här skivan har han frångått minimalismen, och samarbetat med ett helt gäng musiker, vilket märks främst på de olika vokala inslagen.

Virginia Wing - Ecstatic Arrow

Alldeles för få band nämner Holger Czukay bland sina topp-tre-influenser, och bara det gör den här duon är värd uppmärksamhet. Påverkan av hans försök till pophits - Cool in the Pool och The Photo Song är särskilt angelägna i den kategorin - är påtagliga i poplåtar som The Second Shift