Kyle Craft —Showboat Honey

Patrik Forshage 00:00 18 Jul 2019

Han har utvecklats till något av en modern mästare på klassisk glamrock och elegant powerpop, och med sitt band sammansvetsat balanserar han fullt de vassa elgitarrerna med de mer episka pianoackorden och de melodiska basgångarna.

Om skivans känns ambivalent beror det på att den fångar en period där precis allt i Kyle Crafts liv gick fullständigt fel, och just när det inte kunde bli värre fann han den stora kärleken. Misär och lycka, kris och utveckling, otur och tur, fult och vackert, Blackhole/Joyride - motsatserna inträffade precis samtidigt. Och precis så låter Showboat Honey, med uppgivet suckande 2 Ugly 4 NY som skivans riffpopiga höjdpunkt och She’s Lily Riptide som någon showig gammal Elton John-hit.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Camila Cabello - Romance

Jag vet inte om det är artistisk fåfänga eller bolags-chefers tvång som tvingar singel-artister som Camila Cabello att släppa hela plattor. Men jag vet att det är helt onödigt. Vi kräver det inte av dem, de är inte bra på det, och deras framgångar hör hemma på singel-listorna ändå. 

Steso Songs - Utomjording hon

Den mångfasetterade musikern och kulturredaktören Karolina Stenström är aktuell med musik under projektnamnet Steso Songs. Sedan 2006 har hon gjort musik i olika konstellationer och denna gång är det  musik på svenska. EP:n är inspirerad av Bikini Kills Alien She och Stenströms självupplevda tid i Småland.