King Nun - I Have Love

Patrik Forshage 07:29 13 Nov 2018

Hm, det är något här som inte känns riktigt autentiskt. King Nun är angelägna om att framstås som unga arga Twickenham-rebeller, med det finns något exakt och utstuderat i delikata popmelodier som Family Portrait och Greasy Portrait. Tempot är perfekt för en hit, men lite långsammare än ett autentiskt ungt argt band skulle spelat den. Melodierna är smarta och perfekt avvägda  i verser, bryggor och refränger - hur många unga arga band känner du som inte tappar bort åtminstone någotdera på sin debut-EP? Sologitarren är fantasifull och  hypersnabb, och sångaren är gulligare, kärvänligare och samtidigt tonårsfarligare i balanserandet mellan arrogans och sammanbrott än till och med Julian Casablancas någonsin klarat. 

Får vi stryk om vi påstår att King Nun är en synnerligen utstuderad produkt, om vi samtidigt slår fast att den alls inte är oäven?

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.