Jade Jackson — Wilderness

Patrik Forshage 16:17 4 Jul 2019

Behöver vi verkligen ytterligare en kaxig countryrocksångerska? En ytterligare kvinna som manifesterar sin självständighet inte bara i handling i sitt musikskapande utan också i ord som ”I don’t  need a man’s hand to open that jar” (i förstasingeln Bottle It Up)? Som röjer stenhårt i upptempo och med mer energi och kaxighet än finess? 

Som hämtar materialet till sångerna ur sitt eget liv, med tablettmissbruk, depression, ätstörningar, och suicidala tendenser, och sedan ett tillfrisknande och vardagsliv? 

Såklart vi gör, ju fler desto bättre. och Jade Jackson är en av de omedelbart bästa av dem alla. Hon jämförs med Lucinda Williams, och mycket riktigt visar hon upp samma självsäkra attityd som Mrs. Williams, och faktiskt en  klockren låtskrivartalang som överträffar jämförelsens.

Skivbolag: 
Artist: 
1 Visa kommentarer (1)

Fler musikrecensioner

School of Language - 45

Albumtiteln syftar inte på vinylskivans rotationshastighet utan på ordningsnumret för USA:s nuvarande president. Som en sidosysselsättning mellan skivorna tillsammans med sin bror i Field Music har David Brewis nämligen gjort ett funkalbum om Donald Trump, och i samband med Trumps statsbesök i Storbritannien i början av juni snabbsläpptes 45 som download innan juli när vinylen hann pressas upp. Viljan till den sortens demonstration är begriplig, särskilt när den är så väl genomförd som här.

Sabaton - The Great War

Sabaton har alltid varit goda historieberättare. Om det så är om den svenske Karl XII stormaktstid, japanska samurajupproret eller tyska nazisternas framfart har deras skildringar dikterat deras musikaliska dramaturgi. Att då ett dunkelt skyttegravskrig, kännetecknat av dödliga tekniska framsteg, skulle vara det som tog dem till en ny nivå kanske inte var förväntat, men det är precis det som behövdes.