Jade Jackson — Wilderness

Patrik Forshage 16:17 4 Jul 2019

Behöver vi verkligen ytterligare en kaxig countryrocksångerska? En ytterligare kvinna som manifesterar sin självständighet inte bara i handling i sitt musikskapande utan också i ord som ”I don’t  need a man’s hand to open that jar” (i förstasingeln Bottle It Up)? Som röjer stenhårt i upptempo och med mer energi och kaxighet än finess? 

Som hämtar materialet till sångerna ur sitt eget liv, med tablettmissbruk, depression, ätstörningar, och suicidala tendenser, och sedan ett tillfrisknande och vardagsliv? 

Såklart vi gör, ju fler desto bättre. och Jade Jackson är en av de omedelbart bästa av dem alla. Hon jämförs med Lucinda Williams, och mycket riktigt visar hon upp samma självsäkra attityd som Mrs. Williams, och faktiskt en  klockren låtskrivartalang som överträffar jämförelsens.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Diesel Park West — Let It Melt

Man stöter ihop med en kär gammal vän, en av de där som var bland de viktigaste men som helt försvunnit från radarn. ”Nämen! Det är ju du!” Och mot logikens alla lagar har båda tid för en fika eller en öl, just där och då! Så fantastiskt kul!

Pixies – Beneath the Eyrie

I sex år - från debuten 1987 och fram till sin splittring 1993 - var Pixies själva sinnebilden för amerikansk coolness. Vare sig de förde som mest oväsen eller maskerade de smartaste popsångerna med feedback och hög volym landade de rätt, och den sprakande relationen mellan Black Francis och Kim Deal antände konsekvent de precis rätta stubintrådarna.