Jade Jackson — Wilderness

Patrik Forshage 16:17 4 Jul 2019

Behöver vi verkligen ytterligare en kaxig countryrocksångerska? En ytterligare kvinna som manifesterar sin självständighet inte bara i handling i sitt musikskapande utan också i ord som ”I don’t  need a man’s hand to open that jar” (i förstasingeln Bottle It Up)? Som röjer stenhårt i upptempo och med mer energi och kaxighet än finess? 

Som hämtar materialet till sångerna ur sitt eget liv, med tablettmissbruk, depression, ätstörningar, och suicidala tendenser, och sedan ett tillfrisknande och vardagsliv? 

Såklart vi gör, ju fler desto bättre. och Jade Jackson är en av de omedelbart bästa av dem alla. Hon jämförs med Lucinda Williams, och mycket riktigt visar hon upp samma självsäkra attityd som Mrs. Williams, och faktiskt en  klockren låtskrivartalang som överträffar jämförelsens.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Lucern Raze - International Breakdown

Fem år - en evighet - har passerat sedan Luke Reilly använde namnet Lucern Raze senast. Hastigt avdammat och ännu snabbare inspelat är det förstås inte mycket som är sig likt sedan debutalbumet, åtminstone inte på ytan.

H. Moon - Trustblood

Samtidigt som Philip Ekström (The Mary Onettes) satt hemma och gjorde instrumentala låtar som någon slags terapi för det uppbrott som han gick igenom, satt en annan man, Drake Doremus, på andra sidan Atlanten och skrev filmen Endings, Beginnings som handlar om uppbrott