Isoberlinia - Isoberlinia

Tina Rosenfink 00:00 27 Aug 2019

Med mjuka beats och shoegaze:iga gitarrer har duon från Stockholm skapat intressant indie. Deras ljudbild bygger på 80-talets elektroniska popscen, lo-fi grummel och lågmäld sång. Musiken påminner om Massive Attack och Slowdive med en släng av Joy Division. 

Skivans bästa låt är öppningsspåret Heartcage och resterande låtar följer en röd tråd som skapar en fin helhetsbild. Allt känns genomtänkt i minsta detalj, men dessvärre uppfattar jag perfektionen som trist. Isoberlinia sjunger om självdestruktivitet och självförakt, men själv hör jag främst bara ett enormt intresse för shoegaze snarare än äkta känslor. Jag tror att bandet har mer att ge om de släpper kontrollen. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Here Be Wolves — Here Be Wolves

När Karla-Therese Kjellvander bildar duo med den nya bekantskapen Mikael Peterson finns inte tillstymmelse till kompromiss vare i texter eller i musikaliskt engagemang. Hon må vara uttalat icketroende medan han är djupt religiös, men att han vill använda sin musik till att besjunga sin tro på och kärlek till Jesus är inte så udda i den sortens stilla välskrivna americana som är deras gemensamma musikaliska uttryck.