Highasakite - The Bare Romantic Part I

Sophie Winberg 00:00 21 Oct 2019

Det finns gott om musik som låter som mörka pulserande klubbar. Det råder heller ingen brist på musik som låter som en regnig busstur med huvudet mot rutan, eller som att ligga på rygg på sängen i sitt tonårsrum.

Highasakite dock, har ett sound som är så stort att det på en gång utesluter allt med fyra väggar när man ska beskriva det. Highasakite låter istället som att stå på toppen av ett blåsigt fjäll, eller kanske sväva fram över vida vidder som i en drönar-shot i en reklam för svenskproducerat mjöl. Hur som är det något med musiken som ger mig rysningar och gåshud, gång på gång. 

The Bare Romantic Part I är inget undantag. Ingrid Helene Håviks sång är klar, säker och vacker. Musiken är ett verktyg för att lyfta oss från vardagen in i något större. Det är stort, pampigt, nordiskt och underbart. 

 

Resten av denna tudelade platta, Part IIsläpps under första halvan av 2020. 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!