Hemliga Klubben - Tills alla glömt oss

Sofie Andersson 00:00 24 May 2021

Hemliga Klubben har släppt sitt debutalbum och som så många andra skrivit om kärlek. Men inte om en dyster, obesvarad sådan och inte heller om en smörig nästan osmakligt lycksalig sådan.

För all kärlek måste inte ta slut genom två brustna röster under ett skyfall, precis som den inte blomstrar på en picknickfilt en sommardag. Istället fångar Hemliga Klubben essensen av den oundvikliga vardagen. Som att göra slut för att någon flyttar utomlands eller varför inte göra slut och dela upp sakerna man hade i sin lägenhet bara för att inse att alla fina saker var den andras.

Bandet bestående av Adéle Cechal, Mattias Jonsson och Gustav ”Påsen” Gällhagen har bortsett från att skriva till sig själva också skrivit till andra, samtidigt som de hunnit turnera med Bob hund och Den Svenska Björnstammen. Hemliga Klubben blev platsen där de tre fick lyfta fram det mer personliga. Tills alla glömt oss är inte bara ett album, det är ett kärleksbarn av sin tid. Det är pappa Krunegårds annorlunda betoningar och konstanta puls, mamma Maggios ivriga beats och Den svenska björnstammens kärlek till ord. Hemliga Klubben är ett tvättäkta sommaralbum som gör sig som mest till rätta i det lätta dugget, på cykeln över västerbron. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner