Harriet Nauer - Human

Tina Rosenfink 00:00 9 Sep 2020

Den svenska kompositören och låtskrivaren Harriet Nauers musik för tankarna till ikoner som Joni Mitchell, Kate Bush och självfallet Bruce Springsteen som hon gör en stillsam cover på på EP:n.  

Human är ett mysigt femspårigt verk där den fingerplockande gitarrstilen och de berättande texterna ger lyssnaren en känsla av americana i dess glansdagar. Det enda som fattas är den självklara “hiten” som kanske kan pusha Harriet Nauer över den trygga kanten. Just nu rör sig samtliga spår i en lummig bakgrund och jag tycker hon förtjänar att sticka ut. 

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Finntroll - Vredesvävd

Dessa finska tokar är nu inne på sitt sjunde album med trolska texter på svenska. Musikaliskt rör bandet sig fortfarande i en folkmusikalisk grund med en stor del insprängd humor. Samtidigt har bandet maxat inspirationen från extrem symfonisk metal som gränsar till den black metal vi bekantade oss med i slutet av 90-talet. 

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig.