H. Moon - Trustblood

Tina Rosenfink 00:00 26 May 2020

Samtidigt som Philip Ekström (The Mary Onettes) satt hemma och gjorde instrumentala låtar som någon slags terapi för det uppbrott som han gick igenom, satt en annan man, Drake Doremus, på andra sidan Atlanten och skrev filmen Endings, Beginnings som handlar om uppbrott

När Ekström sedan fick i uppdrag att göra musik till den amerikanska långfilmen, föll den sista pusselbiten för soloprojektet H. Moon på plats. Hans skiva Trustblood är till största del de instrumentala låtarna som var ämnade för filmen men blev över, och så småningom började Ekström skriva texter till dem. 

Trustblood, som kanske har årets finaste skivomslag, osar av sårbarhet och självreflektion. Om musiken illustrerar en fysisk plats, ser jag framför mig en neonprydd bar längs med en tom väg som sträcker sig lång under en lila himmel. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Nadine Shah - Kitchen Sink

Även om hennes teman kan verka vardagliga blir det aldrig den sortens diskbänksrealism som albumtiteln pekar mot på Nadine Shahs fjärde album. Hon gör visserligen som alla andra 2020 och stannar hemmavid, till skillnad från senast när hon tog sig an orättvisor i ett globalt perspektiv, men det är ingen sömnig förortstillvaro hon vill berätta om. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!