Welfare Sounds

Telos Vision - Unlike the Night

Telos Vision har släppt EP:n Unlike the Night. Det är ett verk med gitarrdrivna indierocklåtar, bra melodier och överlag välskrivna låtar. Men jag kan inte undgå att tänka på en grej när jag lyssnar: det här låter som The War On Drugs. Från sången till gitarriffen till syntarna i bakgrunden, det är verkligen likt. Däremot saknas något här, det där odefinierbara extra som gör att The War On Drugs är så himla bra.

H. Moon - Trustblood

Samtidigt som Philip Ekström (The Mary Onettes) satt hemma och gjorde instrumentala låtar som någon slags terapi för det uppbrott som han gick igenom, satt en annan man, Drake Doremus, på andra sidan Atlanten och skrev filmen Endings, Beginnings som handlar om uppbrott

Terra - Underbara saker

Slösar bort en sommar. Antikänsla. Samma panik. Kackerlacka. Underbara saker kommer hända oss. Låttitlarna hade kunnat vara rättframma eller ironiska kommentarer kring samhällssituationen relaterad till covid-19. Men det är de inte. Skivan råkar bara släppas under brinnande pandemi, och Karl Sundström råkar ha en röst som bättre än andra fångar en underliggande samhällelig dödsångest.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!