Glenn Udéhn - Det går åt helvete nu

Jakob Romin 13:37 13 Apr 2018

Det går åt helvete nu är Göteborgsbaserade Glenn Udéhns andra album och dessvärre ett steg i fel riktning från debuten Lilla London Brinner.

Inledningsspåret Alla kan inte lyckas i den här staden är en inspelning där Glenn Udéhn bland annat kritiseras för sin likhet med Håkan. Ett smart och medvetet grepp, men provocerande.

Udéhns självdistanserande försvarstal till trots så går det inte att förneka likheterna med andra Göteborgsmusiker. Glenn Udéhns texter är melankoliskt tonårs– och Göteborgsromantiska, liksom Håkans, och kryddat med ett bitvis vulgärt språkbruk och snabb lyrik, liksom Anttilas.

Det är ett bra indie-pop-album. Men det är 10 år försenat, eller möjligtvis tidigt. Naiva textrader och populärkulturella referenser som inte träffar f.d indiekids, och inte heller nyblivna, som förmodligen hellre anammar modern indiekultur.

Men det som är mest förvirrande är att alla inspirationskällor omnämns, inte bara i inledningsspåret. Florence Valentin, Kristian Anttila, Annika Norlin och Håkan Hellström figurerar alla i spår på albumet.

Det hade fungerat om Det går åt helvete nu hade varit ett nyskapande och romantiskt hommage till indiepopen han själv är uppvuxen i. Men när musiken låter precis likadant, och referenserna är snarlika flyger det inte som helhet.


 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Kassia Klein - Death To All Things Pop

Låt mig presentera: Death To All Things Pop, en skiva som kommer göra dig till en bättre person. Kassia Klein som består av Maja Gödicke och Kåre Vernby (Farväl Till Ungdomen) är den perfekta mixen av vemod, romance och pop. Den här skivan har fyllt ett tomrum jag inte visste fanns och jag hoppas den gör detsamma för dig. Låtarna Tystnaden och Kokomo kommer gå på repeat från och med nu. Nej det var en lögn. Hela Death To All Things Pop kommer spelas högt och utan paus i mina hörlurar hela hösten.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!