Glenn Udéhn - Det går åt helvete nu

Jakob Romin 13:37 13 Apr 2018

Det går åt helvete nu är Göteborgsbaserade Glenn Udéhns andra album och dessvärre ett steg i fel riktning från debuten Lilla London Brinner.

Inledningsspåret Alla kan inte lyckas i den här staden är en inspelning där Glenn Udéhn bland annat kritiseras för sin likhet med Håkan. Ett smart och medvetet grepp, men provocerande.

Udéhns självdistanserande försvarstal till trots så går det inte att förneka likheterna med andra Göteborgsmusiker. Glenn Udéhns texter är melankoliskt tonårs– och Göteborgsromantiska, liksom Håkans, och kryddat med ett bitvis vulgärt språkbruk och snabb lyrik, liksom Anttilas.

Det är ett bra indie-pop-album. Men det är 10 år försenat, eller möjligtvis tidigt. Naiva textrader och populärkulturella referenser som inte träffar f.d indiekids, och inte heller nyblivna, som förmodligen hellre anammar modern indiekultur.

Men det som är mest förvirrande är att alla inspirationskällor omnämns, inte bara i inledningsspåret. Florence Valentin, Kristian Anttila, Annika Norlin och Håkan Hellström figurerar alla i spår på albumet.

Det hade fungerat om Det går åt helvete nu hade varit ett nyskapande och romantiskt hommage till indiepopen han själv är uppvuxen i. Men när musiken låter precis likadant, och referenserna är snarlika flyger det inte som helhet.


 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Avey Tare - Cows on Hourglass Pond

Avey Tare, mest känd som grundaren av bandet Animal Collective, är aktuell med sin tredje soloplatta. Jag känner Avey Tare genom hans otroliga projekt Avey Tare's Slasher Flicks där han tillsammans med Angel Deradoorian (Dirty Projector) och Jeremy Hyman (Ponytail) gav ut skivan Enter the Slasher House. Det är märklig Halloweenskiva som skiljer sig mycket från Tares vanliga sound. Har du inte lyssnat på Little FangEnter the Slasher House så gör det omedelbart.