G Flip - About Us

Tina Rosenfink 00:00 2 Sep 2019

Att Georgia Flipo valde bort sitt vackra namn till artistnamnet G Flip makes no sense, och snabbt upptäcker jag att detta bara är det första av många misstag hon gjort.

Den australiensiska debutanten svävar mellan genrer och snuddar vid pop/R&B/indierock såväl som kommersiell radiomusik på samma gång. Det gör det nästintill omöjligt att greppa artistskapet, för att inte tala om soundet. Efter att ha lyssnat på skivan i timmar känner jag mig lika ovetande som tidigare. Vem är G Flip och vad vill hon förmedla? Två frågor som borde besvarats i introt till öppningsspåret.  

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker.