Fucked Up! - Glass Boys

Christoffer Reichenberg 00:00 22 Jun 2014

Ibland behöver en musik som helt rensar ur hjärnan på alla tidigare ljud som tryckt sig in under dagen. Glass Boys är nära, men tyvärr är den inte riktigt den skivan. Kanadensarna Fucked Up! är tillbaka efter 2011 års hyllade album David Comes to Life, och de lyckas ofta frambringa vackert oväsen, men inte hela tiden. Då det är som råast och tumultet av instrument är som högst, till exempel i titelspåret och Sun Glass, blir det som bäst. Men tyvärr finns en dragning mot melodiös rock i flera av spåren som tar udden av ursinnet. 

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig. 

The Flaming Lips - American Head

The Flaming Lips vägar äro outgrundliga, och har varit så i mer än 30 år. Men inför American Head sa ryktet att Wayne Coyne hade tagit sig i kragen och landat från sina astrala irrfärder i kosmos hos något som sades likna deras 20 år gamla främsta stund The Soft Bulletin. Tyvärr stämde inte det ryktet.