Fort Romeau - Insides

Christoffer Reichenberg 00:00 2 Apr 2015

Fort Romeau inledde sin producentkarriär med ett debutalbum 2012 istället för det mer sedvanliga singelsläppandet. Nu är uppföljaren färdig, och det är en imponerande bredd britten komponerat ihop i albumets åtta spår. Gammal kosmisk disco och tidig electro har fått fungera som bollplank och förebild i skapandet. När det är som bäst är det riktigt bra och förtrollande dansant men vid vissa tillfällen trillar det över i slätstrukna passager. Eftersom dessa är få är ändå Insides ett brett album som fungerar lika väl på dansgolvet som på cykeln till sommarjobbet i juni.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Camila Cabello - Romance

Jag vet inte om det är artistisk fåfänga eller bolags-chefers tvång som tvingar singel-artister som Camila Cabello att släppa hela plattor. Men jag vet att det är helt onödigt. Vi kräver det inte av dem, de är inte bra på det, och deras framgångar hör hemma på singel-listorna ändå. 

Steso Songs - Utomjording hon

Den mångfasetterade musikern och kulturredaktören Karolina Stenström är aktuell med musik under projektnamnet Steso Songs. Sedan 2006 har hon gjort musik i olika konstellationer och denna gång är det  musik på svenska. EP:n är inspirerad av Bikini Kills Alien She och Stenströms självupplevda tid i Småland.