Folke Nikanor - Bottenviken Revisited

Tina Rosenfink 00:00 26 Apr 2019

Skivan börjar med musik som påminner om introt till Stranger Things. Av ren reflex gör jag mig redo för äventyr. Men inget äventyr kommer, det bara loopar.

Det här är uppföljaren till Folke Nikanors Bottenviken där andra artister har gjort remixer på hans orginal. Resultatet blev Bottenviken Revisited. På skivan kan vi höra nya versioner gjorda av Per Nordmarks (Fireside, Kriget), Frida Johanssons (Barnet) och Calle Olsson (Paper, Bear Quartet med flera). Det är flera låtar som är dubbletter eftersom flera artister gjort olika versioner av samma låt, och finns absolut något intressant i att se de olika tolkningarna. Men, när hela skivan består av ett gäng instrumentala låtar i olika tappningar tappar jag tyvärr intresset.

Den här typen av idé kan funka bra i teorin, men för att kunna uppskatta det tror jag att lyssnaren ha ett stort och genuint intresse av Folke Nikanor och de artister som gästar hans skiva. Det här är helt enkelt alldeles för smalt och känns självgott på ett ohärligt vis.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.