Erik Jeor – Aquae Profundum

Love Carbin 00:00 6 Feb 2021

Konstnären Erik Jeor har släppt Aquae Profundum, ett album med tonsatta texter av kyrkolärare och mystiker från 200-300-talet. Pretto kan man tro först. Men till min förvåning funkade texterna rätt väl. Kanske för att texterna inte skiljde sig särskilt mycket från det man ofta hör idag. Alltså det är inte wet-ass-pussy-stil på texterna utan mer typ sårad-av-kärleken-stil. 

Sången kompas av ett band av olika svenska musiker, som gör ett utmärkt jobb att göra musiken intressant. Det påminner oerhört mycket om I.B. Sundström fast lite tråkigare – lite för polerat. Skivan marknadsför sig som att det är kompositioner och inte låtar som Erik Jeor har skapat. Jag håller dock inte med, detta är faktiskt ganska traditionella jazzinfluerade ballader. Det vill säga inget man inte hört förr. Fast det gör inte så mycket när dom är vackra och välskrivna. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Alec Baker - Ballet

Trap-beats, mulen himmel och ljummen sång. Jag gillar Alec Bakers nya minialbum Ballet. Speciellt Say What’s On Your Mind och Blind For You. Tydlig uppbyggnad, avskalat men drömskt och stundvis märkligt.