Drake & 21 Savage – Her Loss

Leonard Lukic 12:02 6 Nov 2022

Drake och 21 Savage bildar en grym duo, det är inget jag kan ta ifrån dem. Sedan kollaborationen på Sneakin’ från 2016 har låten resulterat i flera framgångsrika hits, som exempelvis Knife Talk eller Jimmy Cooks. Deras senaste sammarbetsalbum Her Loss träffar rätt på många ställen, men samtidigt känns det som samma gamla vanliga Drake, och nästan bara Drake.

Albumet bjuder på ikoniska verser kring sex, framgång och själviakttagelser. Ljudbilden tar inspiration från artisternas tidigare soloprojekt inom både r&b och trap. Idén är bra och funkar för det mesta, men det innebär även att musiken känns bekant och inte speciellt ny.

Även fast det är ett album med två stora rappare som frontmän, så tar Drake lite för mycket plats. Förstå mig rätt, det är inte dåligt men ibland känns det förutsägbart och hans rader blir inte lika minnesvärda som 21 Savages.

Däremot finns det en fin balans mellan humor och allvar i musiken. 21 Savage får gå solo på 3AM on Glenwood och levererar en intressant självbiografi till en mer avskalad och mörk produktion, vilket matchar temat om våld och trauman perfekt. Drake får även skina på Middle of The Ocean, en fantastisk låt med kaxiga texter där han även jämför sig själv med Pink Floyd, vågat minst sagt.

Privileged Rappers, Spin Bout U, Pussy & Millons och More M’s fångar även snabbt upp mitt intresse med koncisa framföranden. Med det sagt så finns det även en del spår som känns totalt oinspirerade, exempelvis On BS med sitt generiska copy paste-beat.

Sedan har vi elefanten i rummet som skapat storm på Twitter. På Circo Loco riktas kritik mot en person. Troligtvis mot Megan Thee Stallion och om vapenincidenten med Tory Lanez är sann. Oavsett hur man tolkar versen så kan jag enbart tänka mig att Drake vill skapa rubriker. Visst är det djärvt men även aningen smaklöst.

Samtidigt som jag älskar att rapparna slår samman sina kreativa sinnen och släpper ett helt album tillsammans, så blir det för mycket av det goda. Det finns en del riktigt bra låtar men Drake verkar leva på tidigare framgångar med 21 Savage.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner