Dom Orena - Vad dina vänner säger om dig när du inte är med

Patrik Forshage 00:00 10 Nov 2016

Det är lätt att tycka om Dom Orena som utan att fastna i historien bekvämt krokar i den svenska postpunkens tradition. Daniel Pamnerts stickiga frenesi placerar honom i närheten av Brodde och andra av genrens främsta sångare, och med sin xylofon och sin sin suggestiva och pådrivande bas bidrar Liten Falkeholm till en genuin och stadig förankring i Tant Struls varma intimitet. Men det är gitarristen Oscar Svensson (Knivderby) som sitt mäktiga postpunkpsykedeliska briljans i rät linje från Kenny Håkansson via Peter Puders fortsätter vara Dom Orenas dominerande ess. Hans stora rymd och exakta riff lyfter singeln Nu när du vill ha mig kan du inte få mig från bra till strålande, och ett knippe nästan lika brännande låtar med Skört ego och Din sårbarhet i spetsen räcker mer än väl till att göra Dom Orenas tredje album till deras bästa hittills.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Camila Cabello - Romance

Jag vet inte om det är artistisk fåfänga eller bolags-chefers tvång som tvingar singel-artister som Camila Cabello att släppa hela plattor. Men jag vet att det är helt onödigt. Vi kräver det inte av dem, de är inte bra på det, och deras framgångar hör hemma på singel-listorna ändå. 

Steso Songs - Utomjording hon

Den mångfasetterade musikern och kulturredaktören Karolina Stenström är aktuell med musik under projektnamnet Steso Songs. Sedan 2006 har hon gjort musik i olika konstellationer och denna gång är det  musik på svenska. EP:n är inspirerad av Bikini Kills Alien She och Stenströms självupplevda tid i Småland.