Dolce – Av liv och grönska

Natasha Azarmi 00:23 28 Apr 2017

Dolces fullängdsdebut är svindlande vispop. Faktum är att moderniserade visor av Dolces slag har nog inte funnits på den svenska musikmarknaden sedan sisådär Monica Zetterlund.

Anna Levanders röst öppnar upp en oas av tidigare oåtkomliga känslor. Leopold Nilssons pianospel sätter sinnet i trans. Tillsammans bjuder Dolce in våren. Eller, rentav mer än så. Det är en enkel genväg till en sommaridyll. Inledningsspåret Dacka är de sista tonerna i texthäftet innan du med glädjesprängda ben sprang iväg på sommarlov.

Singeln Vänder vrider är stunden som du vek ut picknickfilten för första gången på året, omringad av inget annat än en grönskande natur. Outro är de bitterljuva småtimmarna som tyngde kroppen den sista sommarlovskvällen. Ni förstår, det här är varm musik som ligger och bubblar kvar, länge.

Plötsligt befinner du dig mitt i den där sommaridyllen och Dolce blir räddningen på våren som aldrig kommer.  

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Ala.Ni — Acca

På sina ställlen har Ala.Nis huvudsakligen helt instrumentfria andra album drag av mer traditionella körverk, som i renässansklingande Hide där en stråkkvartett tillåts utrymme bakom alla hennes välbalanserade stämmor, och i himmelska och synnerligen finstämda In the Land

Pictish Trail - Thumb World

På Isle of Eigg i nordvästra Skottland sitter den underfundigt underhållande psykedeliamusikern Johnny Lynch och funderar över livets stora samband. Den tumvärld som upptar hans grubblerier här beskriver hans som det paradoxala i att tummen är det som skiljer människans fysionomi från andra arters (så säger han) och därmed varit avgörande för evolutionen, och samtidigt är den kroppsdel vi använder för den artificiella verklighet som utgörs av mobiltelefoner och surfplattor, och som därför orsakar människans de-evolution. Nämnde jag att han är en psykedelisk humorist?

Spinning Coin - Hyacinth

Hur kan någon stå emot att falla pladask för den här sortens klassisk skotskt gitarrindie? Musik som utgår från Velvet Underground och som med krångliga gitarrslingor styr sina nerviga och ofta lite tröga popmelodier mellanlandar i åttiotalets Postcard-pop innan den med purfärsk aktualitet är framme i nutiden