(D)juret - Sök din sekt

Christoffer Bertzell 00:00 8 Jan 2018

Tar du dig förbi det skramliga och lite haltande framförandet så har punkkvintetten (D)juret ett av de mer spännande tolkningarna av punk på länge. I klassisk anda så vävs det in svidande nutida samhällskritik och humoristiska gliringar åt religion, men det som får dig att minnas (D)juret är deras ovanligt svarta framtoning. Mellan frustandet av fyndiga textrader så trycker bandet upp ett melodiskt vemod i ansiktet på dig som känns mer hämtat från depressiv black metal likt Silencer än det mer traditionellt punkiga folkmusikaliska anslaget (som också dock märks av). Det är ingen tvekan om att detta är punk, men nog finns det också en hel del hårdrock här.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Tune-Yards – I Can Feel You Creep into my Private Life

Det är onekligen en stark DIY-känsla över Tune-Yards sound, som närmast låter som en blandning mellan Wild Beasts, The Go-Team, !!! och Anohni om de mötts på ett rave. Jag tänker närmast på Merrill Garbus bångstyriga men ändå teatrala röst, det klipp-och-klistriga i musiken samt alla hackiga och kaosartade trummor och maskinella ljudinslag. Det är dock en skiva som gör sig bäst i små doser. Efter ett tag blir jag trött av de höga, wailiga skriken och de skeva och gnissliga sounden.

First Aid Kit - Ruins

Att troget stanna kvar i sina invanda genres av americana och folkpop eller att bredda sig och söka nya uttryck? Fyra-fem album in i en gnistrande karriär, beroende på hur man räknar, är det First Aid Kits tiotusenkronorsfråga, och hur de än hade valt skulle de ofelbart utsättas för kritik. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!