Degreed - Lost Generation

Christoffer Bertzell 00:00 21 Nov 2019

Degreed har länge hängt längs grenen av modern melodisk hårdrock, men har haft svårt att bestämma sig om de ska satsa på hårda riff, 80-talspepp eller modern pop metal-produktion. På sitt femte album har dock flera frågetecken rätats ut och bandet landar i ett poppigare landskap där de slår sällskap med Art Nation snarare än Heat eller Eclipse. 

Detta är ett starkt drag dit bandet låter som bäst, där de finurliga trumuppvisningarna och attitydfyllda riffen får ta ett steg tillbaka för tydliga sångdrivna melodier där radion inte känns långt borta. Bandet lyckas också med det riskfyllda uppdraget att popproggigt tolka Ted Gärdestads Blue Virgin Isles, där Robin Ericsson mycket vackert hanterar sånguppdraget.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.