Degreed - Lost Generation

Christoffer Bertzell 00:00 21 Nov 2019

Degreed har länge hängt längs grenen av modern melodisk hårdrock, men har haft svårt att bestämma sig om de ska satsa på hårda riff, 80-talspepp eller modern pop metal-produktion. På sitt femte album har dock flera frågetecken rätats ut och bandet landar i ett poppigare landskap där de slår sällskap med Art Nation snarare än Heat eller Eclipse. 

Detta är ett starkt drag dit bandet låter som bäst, där de finurliga trumuppvisningarna och attitydfyllda riffen får ta ett steg tillbaka för tydliga sångdrivna melodier där radion inte känns långt borta. Bandet lyckas också med det riskfyllda uppdraget att popproggigt tolka Ted Gärdestads Blue Virgin Isles, där Robin Ericsson mycket vackert hanterar sånguppdraget.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Fleet Foxes - Shores

Fleet Foxes nya album är en skiva som mer än de flesta påverkats av det läge världen befinner sig i. Existensiella grubblerier har visserligen alltid varit en del av Robin Pecknolds essens, både musikaliskt och textmässigt, men här har covid-19 satt djupare spår än så.

Hanna Järver - Tusen täta lögner in

Hör och häpna! Hanna Järver är artisten som vi ungdomar förtjänar. Åtminstone om vi ska tro det som skrivits om henne i media. Resonemanget: en ung (!) artist som skriver och producerar sin musik själv, med välskrivna texter på svenska och ett någorlunda unikt sound. En bristvara helt enkelt. Många av de största svenska popartisterna är ju snart 40. Vi behöver nytt blod, vilken tur att vi har Hanna Järver.

John Riggebo – Krossa kuken krossa mig

John Riggebo har alltid gjort väldigt nedskalad musik. Väldigt alternativt, ibland svårtillgängligt och naket. Nytt för den här gången är ett elektroniskt sound vi inte riktigt hört förut. Riggebo är främst känd för sin retliga poesi. 
 
Sångaren har en autotunad röst. Han sjunger över minimalistiska kompositioner med distade syntar, nästan i stil med chipmusik, genren där man hämtar ljuden från gamla spelkonsoller som Gameboy och Nintendo. 
 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!