Deadlife - City of Eternal Rain

Christoffer Bertzell 00:00 14 May 2020

Med hela sju (!) album sedan hans hyllade debut Bionic Chryalis från 2017, är denne brittiske darkwave-producent något av ett fenomen inom genren, då han håller så pass jämnt hög kvalitativ nivå.

På detta sjunde verk City of Eternal Rain landar han för första gången i ett sound, där han tillåter sig att använda en bredare elektronisk palett än tidigare. Tyngden ligger på ett futuristiskt mörker, men han balanserar detta med ett melodiskt sinne inspirerad av Tangerine Dream och Jean-Michel Jarre, likt sin landskollega Kalax. Detta lägger sig som ett mjukt lager på den hårda, mekaniska ilskan, hämtad från franska Perturbator.

En vinnande kombination, som han förhoppningsvis låter utvecklas och mogna till nästa album, under lite längre tid än sedvanligt.

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Michaela Åberg - Merry Crisis

Så länge jag kan minnas har jag varit svag för psykedelisk rock. Musiken lyckas många gånger gräva sig långt innanför huden, men det finns även flera fall då psykrocken har misslyckats och i stället framstått som pretentiös. Det hela beror helt enkelt på vem artisten är. 

Bicep – Isles

2020 var ett år av hemmasittande, men på Isles har Bicep gjort en musikalisk jorden runt-resa, influerade av Londons alla ljud.