Corroded - Defcon Zero

Christoffer Bertzell 00:00 15 Apr 2017

Norrlänningarnas tapp i manskap har inte bara fått dem att skala ner sitt hantverk till en mer basisk uppsättning, det har också gjort dem starkare. Ångebandet har tagit ett nödvändigt steg bort från postgrungen för att landa i ett millennialt Metallica där St Angers intensitet står för grunden, medan den mer moderna poprocken bär upp melodierna. Det hjälper till att Jens Westins röst skalat bort den värsta delen av Scott Tapp-tonen som genren burit likt ett kors på ryggen sedan dess födelse. Istället tonar en sångare fram med en röst som inte längre låter så forcerat macho – när han är som mest avskalad i A Note To Me – det är då bandet är sig själv som mest.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker.