Clinic - Bubblegum

Holly Astera 05:00 7 Oct 2010

Är det bara jag, eller sysslade inte Clinic med hetsig eklektisk punk? Eller garagerock?Kär genre har många namn. Hur som så är Bubblegum en vaggvisa i jämförelse med den smått electroinfluerande föregångaren Internal Wrangler. Punken är inte död hos Clinic, men Ade Blackburn har blivit blödig och skrivit ett flertal melodier som lätt glöms bort i det avskalade soundet som alltmer tagit vid. Tråkigt, tråkigare, Bubblegum.
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Det Brinner - Bara öppna ögon kan se

2016 startade Matilda Sjöström från Steget ett simultant soloprojekt. Under namnet Det brinnersläpper hon vad hon själv kallar gråtdisco, ett fri genre som uppmuntrar till fuldans. Bara öppna ögon kan se är det andra albumsläppet under namnet. 

ShitKid - Duo Limbo/Mellan himmel å helvete

”Jag måste tona ner min oförskämdhet, min högljuddhet, men jag vet inte hur”, suckar Åsa Söderqvist i Vredesterapi (eller ”I have to be a little less, a little less loud, but I don’t know how” som det heter för den som föredrar den engelskspråkiga varianten Anger MGMT). Men även om Åsa Söderqvist och Lina Molarin Eriksson i högsta grad bör tas på allvar behöver vi nog inte göra det med just det citatet.

A Girl Called Eddy - Been Around

På sitt debutalbum balanserade A Girl Called Eddy - eller Erin Moran som hon kallas i vardagen - på slak lina mellan Dusty Springfield och Nancy Sinatra, och med en elegant ekande retroproduktion signerad Richard Hawley är det fortfarande en pärla att upptäcka såhär 16 år senare.