Krönika: Tanttrosor, porrläppar och droger

17:13 12 Dec 2012

Jag har tänkt länge på hur jag bäst kan sammanfatta musikåret 2012. Jag skulle ju kunna skriva om nya superduon Saint Lou Lou, att Chad Valley äntligen släppte ett riktigt album eller varför inte en sammanställning av årets comebacks med bland andra No Doubt och Garbage. Men något annat kom i vägen.

Tonen kring framgångsrika kvinnliga artister har inte blivit bättre. Under året har det pratats om tanttrosor, porrläppar och droger. Om talanglösa superstjärnor som inte kan sjunga. Lana Del Rey fick i början av året ljumna recensioner för sin debut, samtidigt som hon hånades för sitt framträdande på Saturday Night Live. Det var först när hennes supersingel Ride släpptes, tillsammans med en semibiografisk musikvideo, som hennes läppar inte kom på tal.

När vi nu sammanfattar året kan vi konstatera att Born to Die är en av årets bästa skivor. Britney Spears blev en av de nya domarna i amerikanska The X-Factor. Bilder av söndertuggade naglar och en nervös Britney kablades ut, med antydningar om att hon inte skulle klara pressen. När programmet senare sändes var Britney Spears en av de hårdaste domarna, som jobbade med några av tävlingens mest intressanta artister. Och ja just det, hon släppte en ny singel och video mitt i allt. Hon klarade av pressen.

Rihanna är just nu inne på sitt sjunde och mest framgångsrika år. I år har hon varit i Sverige två gånger, på Peace & Love i Borlänge och på Berns i Stockholm. Båda gångerna kom hon försent. Båda gångerna skriver recensenterna dagen efter att hon skulle varit frånvarande, full och påtänd. Naturligtvis höll inte rösten heller, enligt skribenterna. Och när Rihanna några dagar senare postade en bild på vad som såg ut att vara exet Chris Brown i sin säng är kommentarerna hårda. Men de är inte riktade mot Chris Brown, utan mot Rihanna. Hon är en dum hora som ber om stryk.

Och i Sverige då? När Maja Ivarsson råkar visa trosorna på bästa sändningstid blir det skriverier. En gammal gubbe kommenterar, förlåt, recenserar hennes val av trosor. Inte ska Maja Ivarsson ha tanttrosor! Det var väl alldeles för jävla osexigt. God jul och gott nytt år, och en stor bakläxa till er som känner er träffade.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!

Senaste filmrecensioner