Cannibal Corpse - Red Before Black

Christoffer Bertzell 00:00 8 Nov 2017

Även om det snart vankas 30-årskalas för veteranerna av blodig death metal så verkar det inte tryta i inspirationen om att basunera ut fler beskrivningar av smärtsamma sätt att dö, däremot syns det flera tecken på en musikalisk stagnation. Ja, Cannibal Corpse utmärker sig inte direkt för att vara mångfacetterade i sin döds men när intensiteten och framför allt den annars så morbida katchigheten saknas i såväl riff som rytmik, då är det ett faktum att även genrerojaliteter kan falla. De må leverera en salig blandning av köttkvarnsmalande midtempon och en huggsexa av tvåtaktsmatter, men inget har fastnat i mitt sinne sedan 2009 års Evisceration Plague.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Darin - Tvillingen

Efter Så Mycket Bättre gjorde Darin en 360 - gissningsvis insåg han att han inte hade råd att inte släppa musik på svenska. Fjärilar i Magen sålde platinum 2015, och nu kommer hans andra svenskspråkiga album släppt på det egna bolaget.

KYGO - Kids in Love

Norska Kyrre Gørvell-Dahll tog sitt artistnamn KYGO från sin inloggning till skol-intranätet och sen var han igång. Avicii tog honom under sina armar och två år senare spelade han på olympiska spelens avslutningsceremoni. Nu följer han upp sitt debutalbum Cloud Nine med Kids in Love - en av de visuellt fulare plattor jag sett på länge. Musikaliskt är det välproducerad EDM packad med gästvokalister och redo att på löpande band släppas som singlar.