Cannibal Corpse - Red Before Black

Christoffer Bertzell 00:00 8 Nov 2017

Även om det snart vankas 30-årskalas för veteranerna av blodig death metal så verkar det inte tryta i inspirationen om att basunera ut fler beskrivningar av smärtsamma sätt att dö, däremot syns det flera tecken på en musikalisk stagnation. Ja, Cannibal Corpse utmärker sig inte direkt för att vara mångfacetterade i sin döds men när intensiteten och framför allt den annars så morbida katchigheten saknas i såväl riff som rytmik, då är det ett faktum att även genrerojaliteter kan falla. De må leverera en salig blandning av köttkvarnsmalande midtempon och en huggsexa av tvåtaktsmatter, men inget har fastnat i mitt sinne sedan 2009 års Evisceration Plague.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Rock*A*Teens - Sixth House

Du är förlåten för att aldrig ha hört talas om The Rock*A*Teens, de var som bäst måttligt framgångsrika på den lokala Atlanta-scenen innan de la ned verksamheten för 16 år sedan. Men när de nu är tillbaka med intensiv och rejäl skramlig garagerock och med en frontfigur i Chris Lopez med febrig intensitet, kraftfull pondus och en rejäl dos självironisk humor finns det ändå anledning att låna dem ett öra. Särskilt Lady Macbeth oroar och övertygar.

Dirty Projectors - Lamp Lit Prose

Den sortens hipsterness som Dirty Projectors med sin distinkta Brooklynindie full av modern och dansbar elektronik för några år sedan var självaste sinnebilden av brukar ha kort hållbarhet. Men som få samtida band har Dave Longstreth upprätthållit en sådan status över åren, och när han nu återvänder med finns alla förutsättningar för en fortsättning på det.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!