Bryan Ferry – Olympia

Patrik Forshage 05:00 27 Oct 2010

Konstellationen Bryan Ferry, Phil Manzanera, Andy Mackay och Brian Eno har inte spelat tillsammans på 36 år, men för ett par år sedan började ryktet gå om att de återförenat Roxy Music för att spela in en uppföljare till bandets sista album Avalon. Olympia är i allt väsentligt den skivan, även om man klokt nog valt att låta bandnamnet vila. Med en kader A-kändisar från förra seklet inblandade – Kate Moss, slapbas, Nile Rogers, axelvaddar, Flea – är det inte konstigt att det luktar 80-tal, men det är faktiskt inte alls en oäven doft. Stämningar och sound är en direkt fortsättning på Avalon, med sin sofistikerat loja elegans utan dissonans. När låtmaterialet dessutom är av nästan lika utmärkt standard som 1982 blir Olympia till det bästa Bryan Ferry varit inbladad i sedan dess.
Skivbolag: 
Artist: 
1 Visa kommentarer (1)

Fler musikrecensioner

The School Book Depository - Bob and the Pitchfork Mob

The School Book Depository är namnet på det imaginära läromedelsförlag där låtskrivaren Fredrik Solfors släpper sina egna inspelningar. Idéen med musikprojektet var total frihet i skapandet och kreativiteten, att släppa musik så fort den är klar och inte vrida/vända/våndas över minsta lilla slinga. Frisläppt och enkelt, utan filter blev resultatet storslaget.

Prince — Originals

Förra året fick vi Prince studioinspelning av Nothing Compares 2 U på singel, och den var så mäktig och fantastisk att vi bokstavligen ramlade omkull, varenda en av oss. I samband med det antyddes att det fanns mycket mer av samma karaktär i Prince vita (eller snarare lila) arkiv, och nu är det dags att ta del av ytterligare 14 låtar som Prince skrev och gav till andra artister att spela.