Body of Light - Time To Kill

Tina Rosenfink 00:00 2 Aug 2019

Min besvikelse med Body of Light började redan när skivan damp ner i inkorgen och jag i min slarviga läsning trodde det var bandet Box of Light som släppt nytt. Men istället var det Arizona-duon bestående av bröderna Andrew och Alexander Jarson med sitt tredje album Time to Kill.

Body of Lights blandar inspiration från The Knife gotiska techno med Pet Shop Boys mer synthiga pop, och åstadkommer själlös elektronisk musik på egen hand. Bröderna bakom artistskapet inger en ihålig och egentligen ganska bräcklig bild av konstnärskap och självförtroende som antagligen härstammar från att de alltid varit “svåra killar” som ingen ifrågasatt eller ens gett den minsta gnutta feedback. I tron på att vibrationer och idéer om teknologisk fångenskap räcker för att göra en skiva intressant blir resultatet stökigt och ostrukturerat. Det krävs helt enkelt en viss skicklighet för att uppnå njutbart kreativt kaos.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!