Body of Light - Time To Kill

Tina Rosenfink 00:00 2 Aug 2019

Min besvikelse med Body of Light började redan när skivan damp ner i inkorgen och jag i min slarviga läsning trodde det var bandet Box of Light som släppt nytt. Men istället var det Arizona-duon bestående av bröderna Andrew och Alexander Jarson med sitt tredje album Time to Kill.

Body of Lights blandar inspiration från The Knife gotiska techno med Pet Shop Boys mer synthiga pop, och åstadkommer själlös elektronisk musik på egen hand. Bröderna bakom artistskapet inger en ihålig och egentligen ganska bräcklig bild av konstnärskap och självförtroende som antagligen härstammar från att de alltid varit “svåra killar” som ingen ifrågasatt eller ens gett den minsta gnutta feedback. I tron på att vibrationer och idéer om teknologisk fångenskap räcker för att göra en skiva intressant blir resultatet stökigt och ostrukturerat. Det krävs helt enkelt en viss skicklighet för att uppnå njutbart kreativt kaos.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Sarah Mary Chadwick - Please Daddy

Please Daddy är uppföljaren till the Queen Who Stole the Sky som Sarah Mary Chadwick släppte för nio månader sedan. Det allra första spåret heter When Will Death Come och i den allra första versen medger Chadwick att ingenting har blivit bättre sedan vi sist hördes.

Det Brinner - Bara öppna ögon kan se

2016 startade Matilda Sjöström från Steget ett simultant soloprojekt. Under namnet Det brinnersläpper hon vad hon själv kallar gråtdisco, ett fri genre som uppmuntrar till fuldans. Bara öppna ögon kan se är det andra albumsläppet under namnet. 

ShitKid - Duo Limbo/Mellan himmel å helvete

”Jag måste tona ner min oförskämdhet, min högljuddhet, men jag vet inte hur”, suckar Åsa Söderqvist i Vredesterapi (eller ”I have to be a little less, a little less loud, but I don’t know how” som det heter för den som föredrar den engelskspråkiga varianten Anger MGMT). Men även om Åsa Söderqvist och Lina Molarin Eriksson i högsta grad bör tas på allvar behöver vi nog inte göra det med just det citatet.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!