Beseech - My Darkness, Darkness

Christoffer Bertzell 09:04 9 Mar 2016

Gotisk metall kastar mig alltid tillbaka i tiden till millenieskiftet då jag snurrade Type O Negative och Paradise Lost som flitigast. Beseech gav då ut fem habila verk som ramades in i goth med influenser från såväl doom som industri. Stämningen är fortfarande rotad i samma känslovärld elva år efter det senaste albumet Sunless Days, om än något mer lättsam och utan det metalliska drivet. Arrangemangen har såsat ihop sig till en gothrockig grund där Klas Bohlin får större utrymme med sin numera viskande ton än den tidigare stadiga basstämman. Något som begränsar albumets beröringspunkter till att vara ganska svala.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

James Dean Bradfield - Even in Exile

Manic Street Preachers-frontmannen James Dean Bradfield är aktuell med en soloskiva som är politiskt laddad i sin stillsamhet. Even in Exile är till stor del inspirerad av den chilenska sångaren och politiska aktivisten Victor Jara, vars liv fick ett mycket tragiskt slut 1973 i samband med militärkuppen i Chile.

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.