Bat For Lashes - Lost Girls

Sophie Winberg 00:00 6 Sep 2019

Brittiska Natasha Khan är en enmansproduktion. Hon skriver, sjunger och producerar sin musik, samt spelar bland annat piano, gitarr, slagverk och harpa. Lite som en sådan där musiker som skramlar runt på gatan med diverse instrument fastspända på kroppen kanske?

Hennes styrka ligger i att balansera precis på gränsen mellan smal, högkvalitativ folktronica och kommersiellt gångbar, lättillgänglig pop. Hennes två bästa spår Daniel (2009) och What’s a Girl To Do? (2006) hittar tillbaks till mig igen varje höst. Det drömska, kusliga soundet passar perfekt så fort vindarna börjat bli kalla och kvällarna mörka.

När hon nu släpper nytt är det 80-talet som flödar ur högtalarna. Det är Bonnie Tylers Total Eclipse Of The Heart, Blondie och kanske allra mest Kate Bush. En svulstig, barock indie, väl lämpad för powerballader. På Jasmine smälter det nya soundet sömlöst samman med hennes äldre musik, och på tidigare släppta singeln Kids in the Dark briljerar hon i vad som borde vara ett soundtrack till en romantisk 80-talsrulle.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Diesel Park West — Let It Melt

Man stöter ihop med en kär gammal vän, en av de där som var bland de viktigaste men som helt försvunnit från radarn. ”Nämen! Det är ju du!” Och mot logikens alla lagar har båda tid för en fika eller en öl, just där och då! Så fantastiskt kul!

Alex Cameron — Miami Memory

Intelligens. I en tid när det offentliga samtalet styrs av utstuderat dumma twitterstormar i syfte att devalvera både sanning och logik är det nästan överväldigande att stöta ihop med någon som är lugn, resonabel och intelligent, och som inte bara är beredd att stå för alla de egenskaperna utan som dessutom samtidigt är underhållande sällskap. Någon som Alex Cameron.