Bat For Lashes - Lost Girls

Sophie Winberg 00:00 6 Sep 2019

Brittiska Natasha Khan är en enmansproduktion. Hon skriver, sjunger och producerar sin musik, samt spelar bland annat piano, gitarr, slagverk och harpa. Lite som en sådan där musiker som skramlar runt på gatan med diverse instrument fastspända på kroppen kanske?

Hennes styrka ligger i att balansera precis på gränsen mellan smal, högkvalitativ folktronica och kommersiellt gångbar, lättillgänglig pop. Hennes två bästa spår Daniel (2009) och What’s a Girl To Do? (2006) hittar tillbaks till mig igen varje höst. Det drömska, kusliga soundet passar perfekt så fort vindarna börjat bli kalla och kvällarna mörka.

När hon nu släpper nytt är det 80-talet som flödar ur högtalarna. Det är Bonnie Tylers Total Eclipse Of The Heart, Blondie och kanske allra mest Kate Bush. En svulstig, barock indie, väl lämpad för powerballader. På Jasmine smälter det nya soundet sömlöst samman med hennes äldre musik, och på tidigare släppta singeln Kids in the Dark briljerar hon i vad som borde vara ett soundtrack till en romantisk 80-talsrulle.

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

James Dean Bradfield - Even in Exile

Manic Street Preachers-frontmannen James Dean Bradfield är aktuell med en soloskiva som är politiskt laddad i sin stillsamhet. Even in Exile är till stor del inspirerad av den chilenska sångaren och politiska aktivisten Victor Jara, vars liv fick ett mycket tragiskt slut 1973 i samband med militärkuppen i Chile.

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.